Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с ролките на пистовият ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    Не я продават, отделно! Моята блокира и ми запали ремъка и останалите ролки. Смених я с такава от ауди 2.5тди която е доста по надеждна. Но правилното е да се сменят в комплект, защото амортисьора също се износва и започва да мятка ролката само на пружина без да обира вибрации.
    Братле, взимаш обтяжната ролка, влизаш в магазина и казваш "Имате ли това, но без държащия механисъм, т.е. просто самата ролка". И ще намериш, ако продавачът не е тия дето гледат да ти пробутат скъпото като те видят, че не разбираш
    Last edited by Stranger65; d.m.y г., 06:11. Основание: грешка

Comment

И сега в крайна сметка от къде идва проблема със свиренето !?

Comment

От по-дългя ремък. И аз бях си купил преди ремък. Уж по каталог. Слагам и свири. Смених всички ролки и лагери тогава даже и на климатика лагера и пак свири. Върнах стария ремък и всичко заспа. После като измерих ми той новия с 2 см по-дълъг. Уж DAYCO, по каталог... трънци.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Някаква опастност има ли да карам така докато го смена?
          П.с. като я купих и ми смениха ремъците и ролките това го нямаше(поне него забелязах) и в последсвтие като я запаля студена почва да свири,понякога и като е под 70 градуса се чува доста е дразнещо..трябва поне 80 да е качила да не се чува !

Comment

Ами износва ролките така. По-скоро някоя от металните шайби.

Има един спрейчета за ремъци. Купи си и го напръскай. Ще спре да приплъзва.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

при мен е същия проблем само,че когато дам газ свиренето изчезва независимо дали е студена колата или не,а като спра и работи на 900 оборота пак се появява
              алфа 156 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение

Ма се изяжда бързо ремъка

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение

а от каде може да се купи такъв спреи ?????
                  защото и аз имам същият проблем !!

sigpic0887-51-35-09 Todor (Tohata)

Comment

Здравейте колеги,
                    имах същия проблем дълго време и не се оправи докато не смених демпферната шайба на коляновия вал и отново ремъка, въобще имам колекция от здрави ролки. Престоя в сервизи не помага, казват всичко е точно, да ама колата свири. Има ли свирене има проблем, или ремъка не е за вашата кола, или няма съосие м/у ролките. Колкото до обтягъщия механизъм, цената е около 80 лв. с ролката, поне за печка 1,9 в София. Имайте предвид, че пистовия ремък за екземплярите след 01 е различен и колите свирят с този за коли от предходните години.
                    Поздрави !
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nasmitacha Покажи съобщение
                      а от каде може да се купи такъв спреи ?????
                      защото и аз имам същият проблем !!
                      Loctite

Comment

Здравейте колеги...
                        Днес смених пистовия ремък с 2-те ролки + тази с обтегача която е над 250 лв. Марката е SKF.
                        Та всичко е сменено и аз съм доволен само че паля колата след 5-6 часа вечерта и ремъка започна да свири на празен ход, при подаване на газ, спира да свири...и това само в началото още след потеглянето и вече на празен ход всичко е наред, с една дума само при паленето става това...Забравих да спомена марака на ремъка - DAYCО...

Кажете ми какъв е проблема!!!
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Здравейте колеги...
                          Днес смених пистовия ремък с 2-те ролки + тази с обтегача която е над 250 лв. Марката е SKF.
                          Та всичко е сменено и аз съм доволен само че паля колата след 5-6 часа вечерта и ремъка започна да свири на празен ход, при подаване на газ, спира да свири...и това само в началото още след потеглянето и вече на празен ход всичко е наред, с една дума само при паленето става това...Забравих да спомена марака на ремъка - DAYCО...

Кажете ми какъв е проблема!!!
                          Възможно е да не е стегнат достатъчно. Една от ролките е на ексцентрик и от там се донатяга отделно обтегача.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                            Възможно е да не е стегнат достатъчно. Една от ролките е на ексцентрик и от там се донатяга отделно обтегача.
                            Поясни още малко коя точно ролка та да се оправи че направо съм много бесен и не искам да слизам да я гледам Алфата...
                            Предварително много ти благодаря!
                            Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 17:12.
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

колеги правилно мислите,ама пропускате нещо много важно дето само то може да се смени и всичко заспива даже и оптегача спира да скача,а именно от там и той се разбива.проблема го има основно заради това нещо дето никой не го сменя.Остявям го като гатанка за тези дето ги обичат.

Comment

Понеже се задават гатанки предполагам , че вероятно става въпрос за амортесьорчето на обтяжния механизъм което обира вибрациите и когато е прецакано и да са сменени всички ролки и самия ремък той пак свири.Само , че това амортесьорче го има само при версията -2.4 при 1.9 го няма и ако при този мотор вие причината явна е друга.
                                Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Working...
                                X